Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Vervanging verkeerslichten Amsterdamsestraatweg-Acaciastraat

Home »  Geen categorie »  Vervanging verkeerslichten Amsterdamsestraatweg-Acaciastraat

Vervanging verkeerslichten Amsterdamsestraatweg-Acaciastraat

26 oktober, 2017

De gemeente vervangt de verkeerslichten op het kruispunt Acaciastraat – Amsterdamsestraatweg. De werkzaamheden starten naar verwachting op 6 november en duren tot en met 17 november 2017. De verkeerslichten en de technische automaat (een deel van de verkeersinstallatie) zijn verouderd en om storingen te voorkomen, vervangt de gemeente Utrecht deze. Bovendien gaat de techniek vooruit en ook daarop speelt de gemeente in met deze vervanging.

Werkzaamheden
De gemeente vervangt de bekabeling die onder de wegen en paden ligt. Er komen meer sensoren in de weg voor een betere doorstroom van het verkeer op het kruispunt. Voor de fietsers worden wachttijdvoorspellers opgehangen. Die geven aan hoelang het nog duurt voordat zij over mogen steken.
De automaat, elektronica en de lampen worden vernieuwd. Er worden LED-lampen teruggeplaatst, omdat deze een langere levensduur hebben.

Vervanging sensoren in de weg
Voor het vervangen van de elektronica wordt in het asfalt gezaagd. Vanwege de verkeersdrukte en om overlast te beperken, gebeurt dit overdag buiten de spitsuren. We vragen hiervoor uw begrip voor mogelijke geluidshinder.
Voor de aannemer is het niet mogelijk om precies aan te geven wanneer de zaagwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit heeft te maken met de planning van de werkzaamheden overdag. Mochten de weersomstandigheden tegenvallen, dan kan de planning uitlopen.

Bereikbaarheid
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn de verkeerslichten uitgeschakeld. De Acaciastraat is aan de kant van de Amsterdamsestraatweg afgesloten en uitsluitend bereikbaar vanaf de Royaards van Hamkade/Ahornstraat. Een omleiding is van kracht en staat met borden aangegeven. Verkeersregelaars worden ingezet bij het zagen van de sensoren in de weg en daar waar nodig.

Informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 030.