Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

‘Hockeyclub UNO wordt volwassen op Sportpark Vechtzoom’

Home »  Geen categorie »  ‘Hockeyclub UNO wordt volwassen op Sportpark Vechtzoom’

‘Hockeyclub UNO wordt volwassen op Sportpark Vechtzoom’

18 maart, 2021

Wachtlijstvrije club biedt mogelijkheden dichterbij huis voor hockeyers in Noordwest

Begin augustus verhuist Hockeyclub UNO van de Uithof naar Sportpark Vechtzoom in Utrecht Noord. Op dit prachtige, aan de Vecht gelegen en in het groen verscholen sportpark krijgt de hockeyclub twee watervelden en een eigen clubhuis. Hierdoor groeit UNO door van jeugdclub naar volwaardige hockeyclub waar ook plek is voor senioren. Een welkome aanwinst in een overvolle Utrechtse hockeymarkt dus en voor de hockeyers in Noordwest eindelijk een club dicht bij huis én met plek.

Op de nieuwe locatie wordt UNO een club voor iedereen. Vanaf het nieuwe seizoen biedt UNO ook trim- en (jong)seniorenhockey. “Bij UNO is iedereen welkom, of je nu ervaring hebt of niet. De deuren staan wagenwijd open voor nieuwe leden. Met een supermooi circulair clubhuis heel dicht op de velden wordt het een leuke plek om te trainen en wedstrijden te spelen op slechts tien minuten fietsen van het centrum”, vertelt een enthousiaste voorzitter Harm Geels.

Iedereen op 1

Anders dan de meeste clubs, kent UNO alleen breedteteams en geen prestatieteams bij de jeugd. Geels: “De club heeft de ambitie om de komende jaren door te groeien van de huidige 250 jeugdleden naar minimaal 600 leden. Ook met de groei van club blijven we vasthouden aan onze belofte: Iedereen op 1! Iedereen krijgt binnen UNO dezelfde aandacht, kwaliteit van trainingen en mogelijkheden om zichzelf (technisch) te ontwikkelen. 

Archiefbeeld (c) UNO

Hockeyclub UNO ontstond ruim vijf jaar geleden door de enorme wachtlijsten bij de verschillende hockeyclubs in en om Utrecht. Het initiatief begon op een veldje in de wijk en werd groter op een voetbalveld van USV Hercules. Vanuit UWHC (Utrechtse Wijk Hockey Club) ontstond in 2016 Hockeyclub UNO. De club vond vanaf dat moment onderdak op de Uithof bij Olympos, waar de velden gedeeld worden met de studenten van USHC. “Nu is de tijd gekomen om de volgende stap te nemen en krijgt UNO de kans volwassen te worden op Sportpark Vechtzoom, waar op dit moment hard wordt gebouwd aan een accommodatie met twee watervelden.”
 

Buurtsportcoach

Samen met de Hockey Foundation (samenwerking KNHB en Rabobank) en Sport Utrecht wil de club hockey toegankelijk maken voor iedereen. Dit doet ze door het organiseren van clinics in de wijken om Vechtzoom. Daarnaast gaat een buurtsportcoach scholen langs om hockey onder de aandacht te brengen. “Hockey wordt zo op een leuke manier bekend bij kinderen die normaal gesproken minder snel met hockey in aanraking komen”.

Geels is ook blij dat onder afzwaaiende hockeyers van USHC inmiddels initiatieven worden ontplooid om hun hockeycarrière voort te zetten bij UNO. “Prachtig toch dat wij ruimte bieden voor iedereen die deze prachtige sport wil beoefenen? Samen met de andere bewoners van het sportpark (SV Vechtzoom en UFO Frisbee) gaat UNO zorgen voor een bruisend sportpark waar iedereen welkom is met een sterke verbinding met de omliggende wijken. We hebben er zin in!”
 
 UNO heeft geen wachtlijsten. Aanmelden kan via hockeyclubuno.nl