Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Speeltuin Noordse park wordt ‘Samenspeeltuin’

Home »  Geen categorie »  Speeltuin Noordse park wordt ‘Samenspeeltuin’

Speeltuin Noordse park wordt ‘Samenspeeltuin’

21 april, 2021

Utrecht maakt in 2021 vijf speeltuinen beter toegankelijk, zodat álle kinderen er, met en zonder beperking, samen kunnen spelen. Met deze Utrechtse Speelbelofte draagt de gemeente bij aan het landelijke SamenSpeelAkkoord. In speeltuin Noordsepark, zijn bomen geplant om meer schaduw bij de zandspeelplek en het zwembad te creëren en binnenkort worden de tegels gelijk gemaakt waardoor de speeltuin beter toegankelijk wordt voor mensen in een rolstoel.

In de Utrechtse Samenspeeltuinen wordt gezorgd voor een divers en uitdagend aanbod, zodat alle kinderen er samen kunnen spelen. Met toestellen, voorzieningen, activiteiten en andere aanpassingen waardoor alle kinderen met plezier kunnen spelen in de speeltuin. Dus ook kinderen met een beperking.

De speeltuinen die in 2021 worden aangepast zijn Eilandsteede (Zuidwest) en Griftsteede (Noordoost) van beheerder Utrecht Natuurlijk, Bankaplein (West), Noordse Park (Noordwest) en De Albatros (Vleuten). Daarnaast is speeltuin De Hoef (Leidsche Rijn) al volledig toegankelijk. De vijf speeltuinen zijn naar verwachting eind 2021 klaar met de aanpassingen. Bij het inrichten van de Samenspeeltuinen wordt samengewerkt met gezinnen met kinderen met een beperking, speeltuinorganisaties en diverse partners in de stad. 


Speelbelofte
Met deze Speelbelofte draagt Utrecht bij aan het landelijke SamenSpeelAkkoord. Dit is een netwerk waarin organisaties door het hele land samenwerken aan een speelcultuur en speelplekken waar iedereen mee kan doen. Kijk www.samenspeelakkoord.nl voor meer informatie. Kijk op www.utrecht.nl/speeltuinen voor meer informatie over de speeltuinen in Utrecht.