Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Speeltuin Noordse Park: ‘Wat is het hier mooi!’

Home »  Geen categorie »  Speeltuin Noordse Park: ‘Wat is het hier mooi!’

Speeltuin Noordse Park: ‘Wat is het hier mooi!’

15 januari, 2024

Bij Speeltuin Noordse Park zijn de medewerkers druk met de activiteiten van dit najaar. “Het is zo geweldig om iedere week weer nieuwe bezoekers bij ons te zien.” ‘Speeltuinmeemaker’ Esther wordt nog enthousiaster als ze vertelt over haar favoriete plek in Noordwest.

“Tijdens het maken van een cappuccino of kopje tuinthee maken we graag een praatje met de bezoekers. De keren dat we dan horen dat het hier zo’n mooie plek is, zijn inmiddels ontelbaar. En daar doen we ook enorm ons best voor. Wat ik ook zó leuk vind, is dat mensen hier elkaar leren kennen. Iedere dag is er wel een clubje opa’s en oma’s dat met elkaar bijkletst terwijl de kleinkinderen bij de waterpomp of kabelbaan spelen.”

Gratis inloop-workshops
“Iedere dinsdag en vrijdag doen we er nog een schepje bovenop! Op dinsdag staat er altijd een groepje kinderen te popelen totdat we om 15.00 uur met onze ‘Magische moestuin’-workshop starten: al jaren dé favoriet. Zo plukken kinderen zelf de eetbare bloemen en maken ze er limonade van. Of ze bakken brownies van frambozen uit eigen moestuin. En iedere vrijdagmiddag kunnen kinderen terecht bij ‘Natuurknutsel’. Daar hebben we dit jaar al van kastanjes drakenstaarten gemaakt en toverden ze gedroogde bloemetjes om tot kleurrijke stickers.”

Esther is blij dat de speeltuin -vooral dankzij de hulp van twintig vrijwilligers- zo kan draaien: “We zijn met een enthousiast team en komen graag samen om elkaar beter te leren kennen. Zoals pas op een mooie nazomeravond: onder het genot van een drankje, zelf gemaakte pizza’s en met op de achtergrond de bloementuin vol in bloei.”

Iedere eerste zaterdag van de maand: Tuindag
Voor buurtbewoners die graag meehelpen: iedere 1e zaterdag van de maand wordt een ‘Tuindag’ georganiseerd van 10.15 tot 11.30 uur Dan is iedereen welkom om samen in de tuin gras te maaien, te vegen, te planten en na afloop samen wat te drinken. Kinderen ook welkom!

Gezocht: buur met liefde voor cijfers
Het bestuur van Speeltuin Noordse Park bestaat uit Paul, Sander, José en Mirjam. Zij zoeken nog een penningmeester met kunde en liefde voor cijfers. Het is een vrijwillige functie voor iemand die het leuk vindt 1 x per maand bij elkaar te komen. Iets voor jou? Stuur een mailtje naar Speeltuinmaker Carola via speeltuinnoordsepark@gmail.com. Op www.speeltuinnoordsepark.nl vind je het programma van de activiteiten. Ook kun je via Instagram (speeltuin_noordsepark) en Facebook ( www.facebook.com/Speeltuinnoordsepark1) op de hoogte blijven van alles wat de speeltuin doet.

Tekst: José van Ooijen

Foto: Nico Bruin