Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Op bezoek bij de buren?

Home »  Geen categorie »  Op bezoek bij de buren?

Op bezoek bij de buren?

19 april, 2018

Als buurtbewoner heeft u er vast wat van meegekregen: op het terrein van de rioolwaterzuivering wordt een nieuwe installatie gebouwd die het werk van de oude zuivering volledig gaat overnemen.

Dagelijks werken zo’n 150 mensen aan de nieuwe zuivering. Zij hebben tien kilometer aan buizen gelegd, 1 kilometer aan prefabwanden geplaatst. In de installatie worden 600 meet- en regelinstrumenten geplaatst. Terwijl de nieuwe installatie groeit, blijft aan de andere kant van het terrein de oude zuivering 75 miljoen liter rioolwater zuiveren. De nieuwe installatie werkt via een ultramodern systeem, verbruikt minder energie, verspreidt minder geur, kan meer water zuiveren en heeft schoner water als eindresultaat.

Vanaf de buitenkant van het terrein heeft u al wat van de vorderingen gezien. Op 2 juni doen de waterzuivering mee aan de dag van de bouw en kunt u de nieuwe installatie van dichtbij bekijken. Er is een route uitgezet over het terrein van de nieuwe installatie. De route start bij de ingang aan het Zandpad en loopt langs alle processtappen van de nieuwe rioolwaterzuivering naar de uitgang bij de Brailledreef.

Je kunt langs de imposante installaties lopen, een Nereda®tank beklimmen en er eens in kijken. Medewerkers van de bouwcombinatie GMB/Heymans en van het waterschap zijn aanwezig om iets te vertellen over de bouw en/of de werkwijze van deze innovatieve rioolwaterzuivering.

U bent van harte welkom op zaterdag 2 juni 2018 tussen 10.00 en 16.00. Kinderen kunt u op deze dag meenemen, als zij kleiner zijn dan 1.20 mogen zij niet de trap van de Nereda®tank op of afdalen in traintrainer. Wij attenderen u erop dat het niet verstandig is naar de zuivering te komen als u (mogelijk) zwanger bent.