Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Ondernemen op de Straatweg: Satriales

Home »  Geen categorie »  Ondernemen op de Straatweg: Satriales

Ondernemen op de Straatweg: Satriales

5 juli, 2016

‘We ontvangen graag mensen die op zoek zijn naar een beleving’

De horeca op de Amsterdamsestraatweg is best gevarieerd. Turks, Surinaams, Grieks. Toch voelde niet iedereen zich altijd thuis bij dit aanbod. Er komt steeds meer variatie, met vorig jaar al een nieuwe vestiging van biologisch eetcafé Gys en sinds ruim drie jaar een trendy Bagels & Beans in het vroegere pand van Café Abattoir op de Straatweg. Aan de overkant starten ondernemers Nienke Kroneman en Dave Kieft binnenkort een nieuw type pizzabar.

Nieuwe uitdaging

Voor en na zijn koksopleiding werkte Dave in de horeca. Voor Nienke begon het als bijbaantje tijdens haar studie commerciële economie. Nu hebben ze grootse plannen met één van de monumentale panden van het voormalige slachthuis aan de overkant. “Het pan kwam vrij en we zagen het als een kans,” zegt Dave. Een enorme verbouwing moet een nieuwe pizzabar opleveren: Satriale’s. Een bekende naam voor fans van de tv-serie The Soprano’s. En voor de locatie extra toepasselijk omdat het in de serie een slagerij was.

Authentiek en lekker eten

Satriale’s vult het restaurantaanbod goed aan op de Straatweg. De eigenaren hopen op net zo veel gezelligheid en sociale contacten als bij de koffie en broodjes. Volgens Dave draait het bij Satriale’s om lekker eten en authentieke producten. “De pizza’s komen uit een traditionele Napolitaanse houtoven,” zegt Nienke.

Voor de buurt

Als gastvrouw en gastheer in hart en nieren hopen Nienke en Dave bij Satriale’s gasten van allerlei pluimage te ontvangen, een afspiegeling van de buurt. “We hopen op mensen die op zoek zijn naar een verhaal, die mooie producten willen. Mensen die zich bewust zijn van wat ze eten en drinken.” Het stel komt zelf uit Utrecht, woont al negen jaar bij het Julianapark en wil vanuit de betrokkenheid bij de wijk graag een verbindende factor zijn.

Toekomstdromen

Of hun volgende stap het opbouwen van een Utrechts horeca-imperium is, weten ze nog niet.: “Eerst maar eens van Satriale’s een toppizzabar maken.” Wel hebben ze nog een toekomstdroom: een hotelletje in Oostenrijk. Nienke: “We ontvangen graag mensen die op zoek zijn naar beleving.”

Satriale’s, Plantage 1B, geopend van 15.00 uur tot 22.00 uur.