Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Noordwest Thuis Best

Home »  Geen categorie »  Noordwest Thuis Best

Noordwest Thuis Best

12 oktober, 2020

Raoul en Eva strijden voor hun woning uit liefde voor de buurt

POLDERSTRAAT – Achter elke voordeur in Ondiep en Pijlsweerd wonen of werken mensen. Ieder met zijn eigen verhaal. In de Noordwester nemen we een kijkje bij de mens achter de voordeur. Deze keer deden Raoul en Eva hun deur aan de Polderstraat in Pijlsweerd voor ons open.

Vier jaar wonen Raoul (36) en Eva (34) met hun kinderen en hond Pichu in hun gezellige woning op de Polderstraat. Naar alle tevredenheid. Het is een heerlijke hoekwoning met een verrassend grote tuin. Geen reden om aan verhuizen te denken. Toch is die vraag wel eens opgekomen, want hoe gezellig het buurtje ook is, de ruimte boven in het huis begint toch wat krap te worden. “Onze zoon slaapt in een grote kast, beter kunnen we zijn kamer niet omschrijven”, vertelt Eva.  

En dus vatte de familie het plan op om het huis geschikt te maken voor nog jaren woonplezier. Om extra kamers te kunnen realiseren moet de nok iets omhoog. Als projectontwikkelaar heeft Raoul ervaring met bouwprojecten en de bijbehorende regelgeving. Dus een uitbouw en een mooie, duurzame, opbouw, zouden zo geregeld kunnen worden. Alles was immers geheel volgens de regels. Mooier kan de gemeente het niet wensen. “Er volgen hierna vast meer huizen en dat betekent een nog mooiere buurt en de jonge gezinnen kunnen er blijven wonen.”

Niet dus. De gemeente Utrecht denkt daar anders over, ondanks dat de plannen aan alle voorwaarden voldoen en er zelfs al vooruitstrevende stappen zijn genomen om volledig van het gas af te gaan. “Wij zijn al sinds 2018 bezig om onze bouwplannen te realiseren maar de gemeente doet er alles aan om de verhogingen niet toe te laten. Ondanks dat er al vergelijkbare woningen in de buurt zijn die al een nokverhoging hebben.”

Bart en Eva lieten het er niet bij zitten en zijn de strijd met de gemeente aangegaan die zelfs al tot een rechtszaak heeft geleid. Over de uitkomst is Raoul optimistisch en om buurtbewoners op de hoogte te houden en te laten zien hoe deze zaak verloopt, hebben ze een Facebookpagina gemaakt. “Ik wil graag mijn kennis delen over deze hele zaak zodat meer mensen in deze buurt hun huizen kunnen aanpassen en hier wonen. Wij willen het in ieder geval dolgraag.”

De zaak volgen? Kijk op Facebook en zoek op: Uitbreiden in Pijlsweerd

Tekst en Foto: Thijs-Jan Lanning