Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Noordwest Thuis Best…‘Dit is thuis, hier voel ik me veilig’

Home »  Geen categorie »  Noordwest Thuis Best…‘Dit is thuis, hier voel ik me veilig’

Noordwest Thuis Best…‘Dit is thuis, hier voel ik me veilig’

18 oktober, 2019

Achter elke voordeur in Ondiep en Pijlsweerd wonen of werken mensen. Ieder met zijn eigen verhaal. In de Noordwester nemen een kijkje bij de mens achter de voordeur. Deze keer deed Francis Venus (38) haar deur voor ons open. Zij woont in de Wolfstraat en werkt op de hoek van de 1e Daalsedijk en de Boorstraat in haar hondentrimsalon.

Door: Thijs-Jan Lanning

Francis is geen onbekende in Pijlsweerd. Of liever gezegd: op de 1e Daalsedijk, want ze is natuurlijk een ‘1e Daalsedijker’ zoals dat heet. En dat kan ook haast niet anders; ze woont daar namelijk al haar hele leven. Net als haar ouders die, net als Francis, nog steeds in de Wolfstraat wonen. “Op een kort uitstapje naar Overvecht na, ben ik hier altijd gebleven, en ik wil ook niet anders. Dit is thuis, hier voel ik me veilig.”

Ook haar werk speelt zich af in de Daalsebuurt. Sinds bijna drie jaar is Francis de trotse eigenaar van ‘Hondentrimsalon Francis’ op de Boorstraat 111a. Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, stortte ze zich in 2016 op haar grote hobby en liefde: de Dwergkees. En dan vooral op het trimmen er van.

In 2016 rondde ze de opleiding daarvoor met succes af en in februari 2017 opende ze haar salon. “Al tijdens mijn opleiding specialiseerde ik mezelf in dit ras. Maar daarnaast is het ook wel eens fijn om je te kunnen storten op een ander soort. Dus leef ik me af en toe graag uit op bijvoorbeeld een Labradoodle. Ik moet dan weer nadenken en die automatische piloot kan dan even uit.”

Dat het goed gaat met haar salon is te zien aan haar agenda. Daarin is geen gaatje meer te vinden. Klanten komen uit heel Nederland en zelfs België hun Dwergkeesjes brengen. Ondanks dat Francis soms zelfs klanten moet weigeren, betekent dit succes niet dat we bang moeten zijn haar uit de wijk te verliezen vanwege uitbreiding. “Ik blijf altijd hier wonen en werken. En uit deze winkel ga ik alleen weg als ik vanuit een groter huis kan gaan werken. Maar dan wel in deze buurt!”