Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Fysio- en oefentherapie onder één dak

Home »  Geen categorie »  Fysio- en oefentherapie onder één dak

Fysio- en oefentherapie onder één dak

17 februari, 2016

In fysiotherapiepraktijk de Straatweg is sinds begin dit jaar ook Cesartherapeute Liesbeth Vermeer te vinden. Liesbeth werkte sinds mei 2015 al intensief samen met de fysiotherapiepraktijk op de Amsterdamsestraatweg en dit beviel zo goed dat nu is besloten om onder één dak verder te gaan. Door deze samenwerking kan de praktijk een nog breder scala aan patiënten behandelen. Denk aan patiënten met bekkenklachten tijdens de zwangerschap of spanningsklachten die kunnen zorgen voor rugproblemen of benauwdheid.

Judith Blankstein van fysiotherapiepraktijk De Straatweg: “soms merk je dat je in een behandeling niet verder komt door problemen die niet alleen een lichamelijke oorzaak hebben. Denk aan schouderklachten door aanhoudende stress. Het kan dan zinvol zijn om, naast bijvoorbeeld de manuele therapie en fysiotherapie ook een stukje adem- en ontspanningstherapie aan te kunnen bieden”. Liesbeth vult aan: “doordat we onder één dak werken en met dezelfde verwijzers, kunnen patiënten makkelijk worden overgedragen waardoor een optimale behandeling gegeven wordt..”

“Door de samenwerking met Liesbeth hebben we nog meer kennis en kunde aan boord om mensen zo goed en zo snel mogelijk van hun problemen af te helpen” aldus Judith. Met de komst van Liesbeth Vermeer biedt fysiotherapiepraktijk De Straatweg naast manuele therapie, medische fitness, medical taping en zenuwmanipulaties ook oefentherapie Cesar, adem&ontspanningstherapie en oefentherapie bij bekkenklachten.

Cesartherapie valt, net als fysiotherapie, ook onder beweegzorg en wordt zodoende vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Beide therapeuten hebben contracten met alle zorgverzekeringen.

 

Benieuwd naar wat praktijk De Straatweg voor u kan betekenen? Kijk voor meer informatie op www.fysioasw.nl