Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Nieuwe huurwoningen in Ondiep

Home »  Geen categorie »  Nieuwe huurwoningen in Ondiep

Nieuwe huurwoningen in Ondiep

14 juni, 2019

Woningcorporatie Mitros wil 280 nieuwe woningen bouwen aan de Omloop en Laan van Chartroise en hiervoor de 168 bestaande woningen op deze plek slopen. De nieuwe huizen worden energiezuinig en vallen in de sociale huur en middeldure huur. Het college heeft deze week het startdocument vastgesteld. Mitros kan de plannen nu verder uitwerken. Sloop start naar verwachting medio 2020, waarna de eerste woningen eind 2021 worden opgeleverd.

De huidige woningen op de Laan van Chartroise en de Omloop, en een klein aantal op de Vijgeboomstraat, Anton Geesinkstraat en de Vinkertlaan, acht Mitros gedateerd. Renovatie zou niet leiden tot de gewenste woonkwaliteit. Een groot deel van de woningen wordt op dit moment tijdelijk verhuurd aan studenten. Door het project komen er in de buurt uiteindelijk meer kwalitatief goede woningen bij.

Van de nieuwe 280 woningen wordt 75 procent sociale huur en 25 procent middenhuur. Mitros en de gemeente hebben afgesproken dat buurtbewoners bij het project worden betrokken. Ook heeft de gemeente aandacht gevraagd voor behoud van de balans tussen de nieuwbouw en de kwaliteit van de groene inrichting van de binnenterreinen en de openbare ruimte. Een deel van de woningen aan de Laan van Chartroise, tussen de Marnixlaan en de Palissanderstraat, is recent al vervangen door nieuwbouw. Met de plannen voor de nieuwe woningen zal de laan een meer eenduidig beeld krijgen.

Informatieavond
Met het vaststellen van het startdocument geeft het stadsbestuur groen licht om het initiatief voor de nieuwbouw verder uit te werken tot een concept bouwplan, waarbij participatie met omwonenden en ondernemers uit de buurt uitgangspunt is. Een eerste informatieavond vindt naar verwachting eind juni plaats. Omwonenden en ondernemers uit de buurt ontvangen hiervoor een uitnodiging van Mitros.