Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Nieuwbouw rioolwaterzuivering Utrecht

Home »  Geen categorie »  Nieuwbouw rioolwaterzuivering Utrecht

Nieuwbouw rioolwaterzuivering Utrecht

17 februari, 2017

De rioolwaterzuivering in Utrecht werkt met een oude installatie. Onderdelen van de installatie zijn versleten en aan vervanging toe en het schoongemaakte water voldoet in de nabije toekomst niet meer aan de vereiste normen. Daarom gaat het waterschap de installatie vernieuwen. Hierbij wordt een nieuwe installatie gebouwd naast de huidige.

De rioolwaterzuivering van Utrecht ligt achter de Loevenhoutsedijk en de Brailledreef. Deze zuivering wordt de komende jaren vernieuwd. Op het terrein wordt een nieuwe installatie gebouwd die minder energie gebruikt, minder geuren verspreidt en meer schadelijke stoffen uit het afvalwater haalt. De werkzaamheden (ruwbouw) duren tot het einde van het jaar.

Bouwverkeer
De bouw brengt extra bouwverkeer met zich mee. Al het bouwverkeer maakt gebruik van de ingang van de rioolwaterzuivering aan de Brailledreef. Het bestaande (vracht)verkeer, voor het dagelijks gebruik van de zuivering, blijft over de Loevenhoutsedijk gaan.

De vervoerders krijgen instructie op het rustig aanrijden van het bouwterrein en om extra alert te zijn op de fietsers en voetgangers. Bovendien worden de inritten veiliger en overzichtelijker gemaakt.Veiligheid is echter een zaak van iedereen, daarom vragen wij ook uw aandacht. Met name van de fietsers en voetgangers: blijf opletten bij de inritten en zorg ervoor dat de verlichting van de fiets in orde is.

Meer info
Meer informatie vindt u op de website