Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Feest op 100-jarige basisschool Jules Verne

Home »  Geen categorie »  Feest op 100-jarige basisschool Jules Verne

Feest op 100-jarige basisschool Jules Verne

14 oktober, 2019

ONDIEP – Basisschool Jules Verne in Ondiep bestaat vandaag honderd jaar. Drie dagen lang volgen de leerlingen een feestelijk programma. Het team verdiept zich daarna twee dagen achtereen in het onderwijs van de toekomst. Want binnenkort beschikt Jules Verne over een nieuw gebouw, dat speciaal is ontworpen om 21ste eeuws onderwijs te geven.

Op maandag 14 oktober werken de kinderen samen aan een kleurrijk mozaïek voor hun nieuwe schoolgebouw. Op dinsdag komt het ‘Fort van de Verbeelding’ om met de kinderen muziekinstrumenten te maken en een muzikale show voor te bereiden. ’s Middags, tussen 14.00 en 15.00 uur is de presentatie buiten. Als het mooi weer is, zijn alle ouders welkom. De drie dagen feest worden afgesloten met een schoolreis voor alle leerlingen. In het Openluchtmuseum in Arnhem zien zij hoe hun school er honderd jaar geleden uit moet hebben gezien.

Kinderen van Jules Verne werken samen aan een kleurrijk mozaïek

Vanochtend om half negen opende bestuursvoorzitter Thea Meijer officieel de feestweek van de honderdjarige basisschool, samen met alle kinderen. De school kreeg van het bestuur een boom cadeau, die later op het nieuwe schoolplein wordt geplant. De leraren verrasten hun leerlingen met een toneelstuk, waarin het team een van de verhalen van avonturier Jules Verne uitbeeldde. Toen was het tijd voor het schoollied, dat voor deze mijlpaal van een nieuwe tekst is voorzien. Iedereen zong uit volle borst mee!

Het team van obs Jules Verne staat altijd vooraan als het gaat om onderwijsvernieuwing. De leraren zijn druk bezig om hun onderwijsmodel te veranderen, waarbij veel meer ‘groepsoverstijgend’ wordt gewerkt. Het nieuwe gebouw, dat klaar is in schooljaar 2021-2022, past daar straks helemaal bij door de flexibele inrichting. Twee studiedagen lang buigt het team zich over het onderwijs in het nieuwe gebouw.

Leerkracht Joyce Baert vindt dat haar school ‘bijna voelt als familie’. ,,We kennen elkaar allemaal, we doen het samen, Jules Verne in Ondiep is echt een school met een hart.’’ De school telt 200 leerlingen. Achttien collega’s geven samen met ouders het onderwijs vorm. ,,We gaan echt uit van het kind. Ons motto is ‘samen werken aan je toekomst’ en dat brengen wij en de kinderen en de ouders samen in praktijk.’’