Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Dit jaar opnieuw drie Buurtcampings in de stad

Home »  Geen categorie »  Dit jaar opnieuw drie Buurtcampings in de stad

Dit jaar opnieuw drie Buurtcampings in de stad

12 juni, 2017

De Buurtcamping verovert Utrecht. Deze zomer worden drie parken in Utrecht omgetoverd tot Buurtcamping. Van 7-9 juli mogen bewoners weer hun tentje opzetten in het Noordse Park, Majellapark en Park de Gagel.

In een tijd waarin veel wordt gesproken over de kloven in onze samenleving, biedt De Buurtcamping een eenvoudige oplossing: alle mensen die de buurt rijk is ontmoeten elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Je groet elkaar, helpt elkaar en leert zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Daarnaast genieten bezoekers ook nog van een breed programma aan culturele, kunstzinnige en sportieve activiteiten.

“Dat de buurt naar buiten komt en met elkaar vakantie viert. Dat is een intense vorm van contact, samen leuke dingen beleven. Dit weekend bloeit het buitenleven in de buurt!” – Ilias, Park de Gagel

Onvergetelijke ontmoetingen
Op De Buurtcamping ontstaan bijzondere ontmoetingen. Zo vonden er in 2016 per persoon gemiddeld 13 nieuwe ontmoetingen plaats en zag 83% van de kampeerders elkaar daarna nog in de buurt. De student raakt tijdens het kampvuur voor het eerst in gesprek met de bijstandsmoeder uit de straat en de opa die nog nooit eerder kampeerde speelt een potje yahtzee met kinderen uit de buurt.

Samen maken we De Buurtcamping
Ontmoetingen vinden plaats tussen kampeerders, maar ook als dagbezoeker zijn buurtbewoners welkom om mee te doen aan het programma, te relaxen en anderen te ontmoeten. Er is van alles te doen: van badminton tot geschminkt worden, van yoga tot karaoke en van armbandjes maken tot relaxen tijdens een massage. Uiteraard wordt er samen gegeten en is er de traditionele bingo, beide gesponsord door winkels uit de buurt.

Een kampeerplek voor elke buur
De Buurtcamping is er voor iedereen, met een grote en kleine portemonnee. Daarom kamperen mensen met een U-pas voor 50 procent van de prijs, en kun je als vrijwilliger korting krijgen of zelfs gratis kamperen. Reserveren kan op www.debuurtcamping.nl/utrecht. Meehelpen als vrijwilliger? Mail naar utrecht@debuurtcamping.nl

Organisatie en ondernemers
De Buurtcamping Utrecht wordt georganiseerd door sociaal ondernemers en buurtbewoners, samen met organisaties en initiatieven uit de buurt. Vanaf dit jaar werkt het landelijk bedrijfsleven ook mee aan de droom van stichting De Buurtcamping. Telfort steunt De Buurtcamping omdat het telecombedrijf voor iedereen genieten bereikbaar wil maken; juist ook voor buurtbewoners die om financiële redenen niet op vakantie kunnen.