Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Alliantie voor een gezonde wijk Utrecht Noordwest

Home »  Geen categorie »  Alliantie voor een gezonde wijk Utrecht Noordwest

Alliantie voor een gezonde wijk Utrecht Noordwest

4 juli, 2017

Donderdag 29 juni tekenden negen partijen uit Utrecht (Noordwest) een samenwerkingsovereenkomst om gezondheid in de wijken van Utrecht Noordwest (Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd) te bevorderen.

De uitgangspunten van hun samenwerking zijn dat iedere bewoner naar eigen vermogen verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid, er aandacht is voor en agendering van een gezonde leefomgeving, positieve gezondheid de rode draad is in het werk van iedereen, dat de jeugd de toekomst heeft de toekomst, en dat de community wordt versterkt.

In Noordwest werken de professionals van de verschillende organisaties al goed samen. De bredere kijk op gezondheid, onder meer door de transitie in de GGZ/Welzijn in combinatie met de grotere eigen verantwoordelijkheid van bewoners aangaande hun gezondheid, vraagt echter om een structurele samenwerking. De samenwerking vindt plaats in de wijk en is wijkspecifiek.

De ondertekenaars zijn (op de foto van links naar rechts): Miranda Ooijevaar (Volksgezondheid gemeente Utrecht), Thom van de Pol (Careyn, Wijkverpleging), Henny van Doremalen (Indigo), Karen Keddeman (GEZ Zuilen-Ondiep), Martinique Potharst (Jeugd Gezondheidszorg gemeente Utrecht), Ronald Hennekes (Harten voor Sport), Ebelien Mout (Lokalis – Buurtteams Jeugd en Gezin), Isabell Boesveld (Buurtteams Sociaal), Jan Willem Voogd (Me’kaar, Sociaal Makelorganisatie).