Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

De buurtagenda’s in Noordwest: hoe staat het ermee?

Home »  Geen categorie »  De buurtagenda’s in Noordwest: hoe staat het ermee?

De buurtagenda’s in Noordwest: hoe staat het ermee?

15 januari, 2024

Elke maand tijdens ‘Raad in de Wijk’ bezoekt de gemeenteraad 1 van de Utrechtse wijken. Op dinsdagavond 23 januari, van 19.30 tot 21.30 uur, is het de beurt aan Noordwest. De insteek is altijd om te horen wat er in de wijk speelt, het kan algemeen zijn, maar soms wordt er een specifiek thema uitgelicht. Dit keer wordt ingegaan op de buurtagenda’s.

Buurtagenda’s zijn actiegerichte agenda’s met intentieafspraken van bewoners, ondernemers, partners uit de buurt en de gemeente, om samen te werken aan verbetering in een Utrechtse buurt.

Er zijn zes buurtagenda’s, waarvan drie voor buurten in de wijk Noordwest: ‘Zuilen-Oost en Geuzenwijk’, ‘Ondiep en 2e Daalsebuurt’ en ‘Pijlsweerd’. In 2023 is hier aan gewerkt in de buurten. Tijdens het bezoek wordt aan de raad meer verteld over de buurtagenda’s, de voortgang ervan en wordt vooruit gekeken. Ook is er ruimte om met betrokkenen, organisaties en bewoners uit de buurten in gesprek te gaan over wat goed gaat en wat eventueel nog nodig is. Locatie is wijkbureau Noordwest (De Speler, Thorbeckelaan 18B). Meer lezen over wat er speelt in Noordwest vanuit de gemeente, doe je hier