Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Kleur in Noordwest

Home »  Geen categorie »  Kleur in Noordwest

Kleur in Noordwest

20 maart, 2024

Vrij werk van Nanna en Munir

2e DAALSEDIJK – De grijze muur van buurthuis de Uithoek heeft onlangs zijn grauwe imago afgeschud en is opgesierd met een prachtige muurschildering gemaakt door Munir de Vries en Nanski Punanski (Nanna de Jong).

Het werk is niet geheel toevallig daar terecht gekomen. Of zoals Uithoekbeheerder Patricia het zegt: zij zochten een muur en wij wilden meer kleur en uitstraling voor de Uithoek. En daar zijn beide in geslaagd.

Zij, dat zijn: Munir de vries en Nanna de Jong alias Nanski Punanski. Het werk op de muur maakten ze samen. De twee kennen elkaar goed vanuit de kunstacademie en ze zochten een muur om samen eigen werk te mogen maken en te combineren. Beide werken bevatten hun unieke eigenschappen zoals ze altijd zijn terug te vinden in hun werk waarbij in Munir’s werk de nadruk veelal ligt op gelijkwaardigheid en in die van Nanna het feminisme een grote rol speelt.

Munir: “We hadden niet eens een schets nodig en konden zo aan de slag. Fantastisch dat we de gelegenheid kregen om én ons eigen werk te maken daar en gelijk de Uithoek wat op te fleuren.” Munir is vooral trots op het werk dat hij om de hoek op de achterkant van het gebouw heeft gemaakt. Hij hoopt binnenkort daar een vervolg te kunnen creëren

Tekst en foto’s: Thijs-Jan Lanning