Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Home »  Geen categorie »  Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

10 februari, 2022

Zoals in iedere Noordwester een politieke partij de kans krijgt om zijn licht te laten schijnen op onze buurten, zo bieden wij ook dit jaar weer in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen partijen de kans om hun standpunten voor te leggen aan de kiezer. Deze keer laat GroenLinks horen wat het belangrijk vindt de stad en Noordwest.

Allereerst een overzicht van de belangrijkste punten uit het verkiezingsprogramma van groenlinks in Utrecht.

 • We vergroenen waar we maar kunnen, om de gevolgen van de klimaatcrisis het hoofd te bieden en Utrecht leefbaar en prettig te houden, voor steeds meer mensen. We planten extra bomen, leggen natuurspeeltuinen en Tiny Forests aan en investeren in groene wandel- en fietsroutes.
 • We zijn groen en diervriendelijk, zorgen voor betaalbare woningen en strijden tegen armoede en groeiende ongelijkheid waaronder gezondheidsverschillen.
 • We zetten vol in op de energietransitie, plaatsen het welzijn en geluk van Utrechters boven economische groei en willen overgaan op een circulaire economie.
 • We geven iedereen de kans zich te ontwikkelen door middel van onderwijs en investeren in inburgering, integratie en participatie.
 • We geven voorrang aan fietsers en voetgangers, beschermen inwoners tegen criminaliteit en uitsluiting, stellen sport centraal, geven kunst en cultuur de ruimte en werken aan een stad met schone lucht, zonder geluidshinder en zwerfafval.
 • We doen dit samen, met de inwoners van Utrecht. Daarom nemen we participatie serieus en stimuleren dit actief.
 • Om al onze ambities waar te maken en te komen tot een duurzame en sociale stad voor iedereen, gaan we slim en effectief om met het beschikbare geld. Daarbij zorgen we dat investeringen bijdragen aan verduurzaming, de vervuiler betaalt en de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.
 • Als gevolg van corona moest in 2020 en 2021 onverwacht heel veel extra geld worden uitgeven. GroenLinks kiest ervoor om de crisis niet te vergroten door drastisch te bezuinigen. We laten niemand financieel door het ijs zakken door corona en we blijven investeren in de toekomst.

Zowel het complete programma als de samenvatting is hier te lezen

Ook interessant om te weten:

 • Op 27 februari organiseert de partij een wijkwandeling door NoordWest. Om 11:00 uur begint de wandeling samen met huidig raadslid en voormalig fractievoorzitter Heleen de Boer in het Julianapark. Er wordt gestopt bij plekken waar GroenLinks een invloedrijke rol heeft gespeeld of wat voor GroenLinks Utrecht belangrijk is. En natuurlijk kan iedereen meepraten. Zie ook https://utrecht.groenlinks.nl/wijkwandelingen-0
 • Er zijn twee kandidaten op de kandidatenlijst die in Noordwest wonen: Mahaar Fattal (nummer 2) en Reinier Stroo (nummer 10).
 • GroenLinks heeft ook een filmpje gemaakt in NoordWest. Er komen bewoners van de wijk aan het woord over wat zij belangrijk vinden. Je vindt hem op https://www.youtube.com/watch?v=JwkUOorkols