Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Floor van de Pavert is gekozen tot Beste Ondernemer van Utrecht 2021

Home »  Geen categorie »  Floor van de Pavert is gekozen tot Beste Ondernemer van Utrecht 2021

Floor van de Pavert is gekozen tot Beste Ondernemer van Utrecht 2021

2 april, 2021

AMSTERDAMSESTRAATWEG – Floor van de Pavert van SuperBra is verkozen tot Beste Ondernemer van Utrecht 2021. Van de Pavert heeft deze prijs gewonnen dankzij het succes van de Utrechtse vestiging van lingeriewinkelketen SuperBra. De winkel aan de Amsterdamsestraatweg opende nét voor het losbarsten van de Coronacrisis haar deuren.

Floor van de Pavert wil een BH-revolutie in Nederland op gang brengen met SuperBra. Veel vrouwen denken dat een BH nooit echt lekker kan zitten maar volgens Van de Pavert komt dat omdat zij zelden de optimale maat dragen. Dit gegeven motiveerde haar eind 2016 tot de oprichting van SuperBra, met een eerste winkel gevestigd in Rotterdam, in 2017 gevolgd door een webshop. Begin maart 2020, net voor de eerste lockdown dus, opende Van de Pavert tweede vestiging van SuperBra in Utrecht.

Lingerie in meer dan 100 maten

De missie van de lingerieketen is het zelfvertrouwen van vrouwen te vergroten door goedzittende lingerie en swimwear. De winkels hebben altijd meer dan 100 verschillende maten op voorraad. Het advies van SuperBra bewijst zijn meerwaarde vooral tijdens de kosteloze en vrijblijvende brafittingen die de winkels aanbieden. De aanpak van Van de Pavert leverde haar in 2020 een nominatie als Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar op.

52% voor SuperBra

Het online platform “In de Buurt Utrecht” organiseerde de wedstrijd om de Beste Ondernemer van Utrecht te vinden. In de eerste ronde kon het publiek Utrechtse bedrijven nomineren en in de tweede ronde kon er gestemd worden op de drie bedrijven die het vaakst genomineerd waren. Naast SuperBra werden ook injectableskliniek Dikrama en kledingwinkel Col’ers genomineerd.  In totaal werden er 3429 stemmen uitgebracht, 52% (1796 stemmen) voor SuperBra, 32% (1100 stemmen) voor Dikrama en 16% (533) voor Col’ers. De prijs bestaat, naast de eer, uit een beker en een oorkonde. “Die krijgen een mooi plekje in de winkel’, aldus Van de Pavert. 

Positieve ervaring

Wat maakt dat SuperBra volgens Utrechters deze titel verdient? Volgens veel stemmers is SuperBra de enige winkel waar zij goed terecht kunnen voor een BH: “Zij maken van nieuwe BHs kopen een positieve ervaring ook als je geen standaard maat hebt”, schrijft één van de stemmers. Veel stemmers noemen ook de service in de winkel en de winkelmedewerkers:  “Je moet er geweest zijn om te ervaren hoe geweldig deze winkel is met zeer gemotiveerde eigenaar en medewerkers”

Geen overheidssteun 

Omdat SuperBra Utrecht net voor de crisis gestart is, kreeg het bedrijf tot nu toe helemaal geen overheidssteun. Meerdere stemmers noemen dit: “Floor is een geweldige ondernemer die het zonder overheidssteun moet zien te redden. Top dat ze ondanks de crisis toch die mooie nieuwe zaak overeind heeft weten te houden in Utrecht”

Opsteker in moeilijke tijd

Voor Van de Pavert en haar team is de prijs een erkenning van een jaar hard werken. “Nu we op afspraak open mogen, draaien we weer als een tierelier. Maar twee-en-een-halve maand dicht zijn zonder overheidssteun heeft er financieel hard ingehakt. We zitten voor de Utrechtse winkel tegen een halve ton uitgestelde belastingen aan te kijken. Ik ben ontzettend blij dat ik in deze tijd gekozen ben als Beste Ondernemer van Utrecht. Ik zie dit als een heel groot compliment, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn team. Voor ons allemaal is dit een geweldige opsteker in deze pittige tijd!”

Fotograaf: Naomi Modde