Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

De Soepfiets speelt voor Sinterklaas

Home »  Geen categorie »  De Soepfiets speelt voor Sinterklaas

De Soepfiets speelt voor Sinterklaas

3 december, 2018

Dankzij de opbrengst van het Flinke Soep Festival op 4 oktober is het mogelijk om ruim 30 goed gevulde pakketten weg te geven aan dak- en thuislozen. Maandag 3 december heeft de Soepfiets van het Leger des Heils in Utrecht, naast het aanbieden van soep, deze pakketten uitgedeeld. In de pakketten zit o.a. tandpasta, handschoenen, een tandenborstel, regenponcho, een muts en chocolademunten. De pakketten zijn gevuld met dank aan de HEMA Overvecht.

In totaal zijn er ongeveer twintig pakketten uitgedeeld. De mensen waren oprecht verbaasd en verrast. De maand december is vaak extra beladen en confronterend vanwege verlies van familie, een netwerk en eigen gezin en kinderen. “Mensen zijn blij verrast dat ook zij een Sinterklaas cadeautje krijgen en nemen het pakket blij verrast aan. Dat is mooi om te zien!”

“Met de soepfiets houden we een oogje in het zeil, betrokken blijven is een belangrijk doel van ons fietsrondje”, aldus Tonnie en Jeroen. Zij zijn twee verpleegkundigen van Verkeerd Verbonden, onderdeel van Leger des Heils Midden Nederland. Elke maandagavond rijden ze een ronde met de Soepfiets door Utrecht. Zij zoeken actief naar mensen die buiten slapen en meestal problemen hebben op verschillende leefgebieden. Doel is opsporing en signalering, het leggen van contact en het opstarten van hulpverlening.