Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Alle Lapjes Verzamelen: De Dame Breit Alles Aan Elkaar!

Home »  Geen categorie »  Alle Lapjes Verzamelen: De Dame Breit Alles Aan Elkaar!

Alle Lapjes Verzamelen: De Dame Breit Alles Aan Elkaar!

10 november, 2017

Woensdagmiddag 15 november van 13 tot 16 breien ouderen en kinderen ruim 500 lapjes aan elkaar voor een enorme warme deken om aandacht voor eenzaamheid te vragen. Tijdens dit feestelijke moment zal de deken symbolisch om de schouders van een bijzonder iemand worden geslagen en gepresenteerd. Locatie: bij wooncomplex De Dame, Prinses Irenelaan 18.

Op 7 juni startte het unieke initiatief: “Ouderen grijpen de pen: Aandacht voor eenzaamheid” Op verschillende locaties waar ouderen uit Utrechtse wijken samenkomen, breien ze sindsdien gezamenlijk aan een enorme lapjes- deken. Op deze manier willen ouderen zelf aandacht voor eenzaamheid vragen. Nu de dagen korter en donker- der worden, zullen alle lapjes uit de wijken worden verzameld en aan elkaar worden genaaid tot een warme deken. Waarom? Aandacht voor eenzaamheid onder ouderen is meer dan ooit nodig. Alleen wonen, zoals veel ouderen doen, betekent vaak ook eenzaamheid. Daarna gaat de deken on tour.

De deken wordt groot, maar groter is natuurlijk nog leuker! Dus wie er ook een lapje heeft liggen, of zin heeft om te breien, iedereen is welkom de 15e. De Dame heeft wol en breipennen.
Wil je het project ondersteunen, op welke manier dan ook? Meld je aan, als organisatie, als individu en we komen je inpakken. Of je hebt de deken een maand in huis.

Het initiatief komt voort uit wooncomplex De Dame in Zuilen, die opereren vanuit de slogan: “De Dame Doet Het!”. Wat zoveel betekent als het zegt: alles wordt door ouderen, voor ouderen georganiseerd.

Mede mogelijk gemaakt door: De Dame Doet Het!, Oog voor Utrecht, Zorgtrecht, Lieven de Key en MeKaar en er sluiten steeds meer aan.