Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Afslagverbod van Oudenoord naar Kaatstraat

Home »  Geen categorie »  Afslagverbod van Oudenoord naar Kaatstraat

Afslagverbod van Oudenoord naar Kaatstraat

21 november, 2019

Utrecht gaat de kruising van de Oudenoord en de Kaatstraat opnieuw inrichten. Het definitieve ontwerp moet nog worden gemaakt, maar centraal staat dat het straks voor autoverkeer niet meer mogelijk wordt om vanaf de Oudenoord af te slaan naar de Kaatstraat. Fietsers, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten kunnen dat nog wel.

De maatregel is onderdeel van plannen om zowel de Oudenoord als de verkeersroute door de Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht en Staatsliedenbuurt (Votulastroute) aantrekkelijker en veiliger te maken voor voetgangers en fietsers en een prettiger leefomgeving voor bewoners creëren. De Votulastroute is een veelgebruikte route voor auto’s om vanaf de binnenstad naar de Kardinaal de Jonghweg te gaan. Deze straten zijn echter niet ingericht voor veel doorgaand autoverkeer.

De aanpak van de kruising Oudenoord-Kaatstraat is een eerste stap in dit proces, omdat er momenteel nog te weinig budget is om beide routes helemaal opnieuw in te richten. Voor de Votulastroute wordt jaarlijks geld opzij gezet om uiteindelijk de hele route opnieuw in te richten voor een maximumsnelheid van 30 km/u. De route David van Mollemstraat-Draaiweg-Talmalaan geldt als alternatief voor autoverkeer tussen de Oudenoord en de Kardinaal de Jongweg. In de uitwerking van de plannen is de verwachte toename van het autoverkeer op deze route een aandachtspunt, ook omdat dit een veelgebruikte fietsroute is.

Reageren
Omwonenden kunnen mee praten over het schetsontwerp dat is in te zien op een inloopavond op dinsdag 3 december. Halverwege 2020 moet er een definitief ontwerp liggen. Uitvoering staat gepland voor eind 2020. Vanaf 3 december staat het plan ook op de website www.utrecht.nl/oudenoordkaatstraat.