Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Stichting BuurtBuik in Utrecht zet Philips Airfryers in tegen voedselverspilling

Home »  Geen categorie »  Stichting BuurtBuik in Utrecht zet Philips Airfryers in tegen voedselverspilling

Stichting BuurtBuik in Utrecht zet Philips Airfryers in tegen voedselverspilling

4 oktober, 2023

UTRECHT – Versuni, het bedrijf achter de Philips Airfryer, werkt tot het einde van dit jaar samen met Stichting BuurtBuik. De stichting kookt met gered voedsel en maakt hier gratis maaltijden van voor de hele buurt. Afgelopen week heeft Versuni Utrechtse BuurtBuik-locaties voorzien van bijna 75 kilo groenten uit reststromen. Ook hebben deze locaties twee Airfryers gekregen én doneert Versuni de rest van het jaar reststromen voedsel aan de stichting.

Koken met reststromen
In totaal gaat er meer dan 2 miljard kilo voedsel jaarlijks in Nederland verloren, waarvan ongeveer 34 kilo per persoon bij mensen thuis. Voedselverspilling is slecht voor ons milieu, met gevolgen voor klimaatverandering en biodiversiteit. Stichting BuurtBuik zet zich al jaren in om voedselverspilling te voorkomen en kookt op verschillende locaties door heel Nederland met reststromen. Met het doneren van Philips Airfryers en gered voedsel via Instock op wekelijkse basis, helpt Versuni Stichting BuurtBuik om nog meer om buurtbewoners blij te maken met een lekkere, gratis maaltijd, en het verminderen van voedselverspilling.

Nationale samenwerking
De samenwerking met de BuurtBuiklocaties in Utrecht is onderdeel van een landelijke actie: in totaal bevoorraadt Versuni de rest van het jaar elke week 14 BuurtBuiklocaties door heel Nederland met groenten en fruit dat anders zou worden weggegooid. Nu krijgt het een tweede bestemming en wordt het door de vrijwilligers van BuurtBuik omgetoverd tot een voedzame maaltijd.