Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Noordwest Thuis best

Home »  Geen categorie »  Noordwest Thuis best

Noordwest Thuis best

20 maart, 2024

‘We zijn heel happy hier!’

HARPSTRAAT – Achter elke voordeur wonen of werken mensen. Ieder met een eigen verhaal. In De Noordwester nemen we een kijkje bij de mens achter de deur. Deze keer deden Marike Strasheim en Thomas van de Vijver hun deur in de Harpstraat voor ons open. 

Marike en Thomas vormen samen een kleurrijke mix van culturen: Marike is in Zuid-Afrika geboren en opgegroeid, Thomas heeft een Nederlandse vader en een Italiaanse moeder. De Zuid-Afrikaanse cultuur verschilt niet zo heel veel van de West-Europese cultuur, vertelt Marike. Behalve dat kerstmis in Zuid-Afrika bijvoorbeeld met een ‘braai’ gevierd wordt, zijn er meer overeenkomsten dan verschillen.

Tenminste waar het Marike betreft. Thomas heeft wel wat Italiaanse invloeden meegenomen naar hun gezamenlijke huishouden. Zo was bijvoorbeeld het eerste item dat het stel in hun nieuwe huis in Utrecht neerzette een espressomachine, nog vóórdat de meubels er stonden. 

De twee Pijlsweerders leerden elkaar kennen in Amsterdam, waar Thomas is opgegroeid en Marike ook een aantal jaar woonde. Toen ze besloten samen te gaan wonen, was dat in eerste instantie in een piepkleine studio van 33 vierkante meter. Met de tijd groeide de behoefte aan meer ruimte en een tuin.

Marike en Thomas kozen hun plekje in Utrecht, omdat ze in verschillende steden werken en de stad centraal gelegen is. Na een zoektocht door Utrecht op de fiets en op Funda wisten ze al snel: dit huis in de Harpstraat moet het worden! Het is een goed afgewerkt nieuwbouwhuis in een rustige straat, heeft voldoende ruimte voor alle familieleden die komen logeren én een tuin. 

Inmiddels zijn ze al weer bijna twee jaar gelukkig in de Harpstraat en wordt Amsterdam niet gemist. Ook aan Utrecht is nog zo veel te ontdekken! Het leukst aan deze wijk vindt het jonge stel de rust, dat je zo gemakkelijk het centrum in wandelt, de vele koffietentjes, de diversiteit aan winkels op de Amsterdamsestraatweg en dat restaurant Gijs praktisch in hun achtertuin ligt. Verder heeft Thomas tevreden vastgesteld dat er minstens vier rotizaken zijn op de Amsterdamsestraatweg en dat ze allemaal hun eigen smaak en signatuur hebben. 

Hoe de toekomst eruitziet? Volgend jaar gaan ze trouwen en misschien veranderen ze in de komende jaren van baan. Maar wat er ook gebeurt: ze zijn van plan hier nog heel lang te blijven wonen. “We zijn gewoon heel happy hier.”

Tekst: Jasmijn Vrooland

Foto: Monzer Agha