Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Noordwest Thuis Best

Home »  Geen categorie »  Noordwest Thuis Best

Noordwest Thuis Best

15 januari, 2024

AMSTERDAMSESTRAATWEG – Achter elke voordeur wonen of werken mensen. Ieder met een eigen verhaal. In De Noordwester nemen we een kijkje bij de mens achter de deur. Deze keer deed Stef Weekers de deur van ASW210 voor ons open.

Stef is directeur van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Noordwest (WOM). Hij is duidelijk tevreden met het resultaat van de degelijke verbouwing van de benedenverdieping van het pand op nummer 210. Sinds de renovatie voldoet het aan alle voorwaarden die de huidige tijd vraagt van een energiezuinige woning. Alleen gaat hier niemand wonen. Hier zitten straks vertegenwoordigers van vrijwel alle partijen die betrokken zijn bij de (her)ontwikkeling van de Amsterdamsestraatweg. “Van wijkagent tot vastgoedregisseur en van handhaving en wijkbureauvertegenwoordiger tot WOM”, aldus Stef.

Bewoners en andere betrokkenen moeten straks op elk moment van de dag terecht kunnen in het pand op de Straatweg. Stef zal hier op de dagen zijn dat hij voor de WOM actief is bijvoorbeeld vanuit deze huiskamer werken. “Er zal altijd iemand zijn en wij hopen dat iedereen ons weet te vinden. En niet alleen ons, maar zeker ook de ruimte als zodanig, want als jij voor je buurtvergadering een plekje zoekt, moet je altijd hier terecht kunnen. Wij zijn hier om er te zijn voor de mensen en natuurlijk om de straat daarmee een stukje prettiger te maken,” zegt hij terwijl hij tevreden de inmiddels geïnstalleerde inrichting bekijkt. Gezellig en toegankelijk moet het worden, in een eenvoudige setting.

Stef is positief gestemd over de voortgang van het totale project. “Door de gezamenlijke aanpak zijn we nu een stuk op weg om de Straatweg weer een mooie en gezellige straat te maken voor iedereen. Als volgend jaar wordt gestart met de herinrichting van het voorste deel van de straat, dan zal het pas echt vorm gaan krijgen. Het zal hier ten goede veranderen, zeker ook als je bedenkt dat er op het Wisselspoorterrein een geheel nieuwe wijk ontstaat die straks ook gericht zal zijn op de ASW. De Amsterdamsestraatweg zal er alleen maar beter en nog gevarieerder van worden.”

Want dat de Amsterdamsestraatweg slecht is, dat zul je Stef nooit horen zeggen. Hij heeft zijn hart verpand aan de straat en hij ziet een bloeiende straat waar iedere betrokkene gelukkig van wordt, als zijn grootste doel.

Tekst en foto: Thijs-Jan Lanning