Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Ken jij je nieuwe buren al?

Home »  Geen categorie »  Ken jij je nieuwe buren al?

Ken jij je nieuwe buren al?

7 februari, 2022

Stichting Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen aan de inwoners van Utrecht op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid. Hiermee gaan ze enerzijds sociale isolatie onder nieuwkomers tegen en betrekken ze Utrechters bij de sociale integratie van hun nieuwe buren. 

Hoe werkt het?

Na een zorgvuldige kennismaking, worden buddy’s aan elkaar gekoppeld op basis van gedeelde interesses. Het matchingstraject start met een feestelijk, Matchingsdiner waar zo’n 25 buddykoppels elkaar voor het eerst ontmoeten. Na deze start leren buddy’s elkaar in vier maanden tijd kennen door wekelijks met elkaar af te spreken. Buddy to Buddy ondersteunt de prille vriendschappen door leuke activiteiten en Buddytalks (intervisie-avonden) te organiseren. Na de vier maanden wordt de matchingsronde op symbolische wijze afgesloten met een slotfeest.

Aanmelden

Sta jij te popelen om je wereld te openen voor een nieuwkomer bij jou in de buurt? Of is je interesse gewekt maar wil je nog meer informatie? Geef je vrijblijvend op via de website, je wordt dan uitgenodigd voor een informatiemoment. buddytobuddy.nl/utrecht