Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Ilja heeft passie voor film en fotografie

Home »  Geen categorie »  Ilja heeft passie voor film en fotografie

Ilja heeft passie voor film en fotografie

25 oktober, 2019

Jong talent in de buurt…

SINGELDWARSSTRAAT – 11 jaar is hij pas, maar nu al weet Ilja van Heugten al precies wat hij wil: met de camera aan de slag. Het liefst doet hij dat in Pijlsweerd, de buurt waar hij is geboren en getogen. De natuur, de mensen, de gebouwen om hem heen, niets ontsnapt aan zijn foto- en videocamera. Droom op korte termijn? “Aan de slag voor De Noordwester!”

Door Thijs-Jan Lanning

Dat Ilja op deze plek zijn verhaal doet, hebben we aan hem zelf te danken. Vol ambitie en lef trok hij namelijk zelf aan de bel en meldde zich aan als jongste medewerker van deze krant. Dan moet je wel talent hebben en dus gingen wij met hem in gesprek op een van zijn favoriete locaties in de buurt: de Monicahof. “Ik kom hier dagelijks. Ik denk al wel tien jaar.”

Een jaar geleden sloeg het foto-en videovirus toe bij Ilja en sindsdien zijn hij en zijn camera onafscheidelijk. “Ik probeer veel foto’s en vooral video’s te maken in de buurt. Dat doe ik hier, maar ook bij mij in de staat. Eigenlijk in heel Pijlsweerd wel. Ik stel dan allerlei vragen en maak daar filmpjes van die ik vervolgens zelf weer monteer. Daarna plaats ik ze op mijn YouTube-kanaal. Ik heb al honderd abonnees.”

Als de brugklasser van het Uniq-college geen huiswerk heeft is hij buiten te vinden in zijn geliefde buurt waar hij met heel veel plezier woont. “Ik zit niet graag binnen, al moet ik daar natuurlijk wel mijn materiaal monteren.” Maar het liefst is hij buiten. “Ik vind het erg leuk om mensen die bewegen te filmen, bijvoorbeeld freerunners want dat is ook mijn sport. Met mijn stabilizer kan ik met ze mee rennen en gelijk filmen.”

De camera om Ilja’s nek laat zien dat hij zijn hobby serieus neemt. “Ik wil hier in de toekomst graag mijn werk van maken. Cameraman lijkt me wel wat. Maar eerst wil ik het vak leren van een echte fotograaf, zoals mijn buurman Aad van Vliet. En dan opdrachten proberen te regelen. Hij lijkt me leuk om dan bij De Noordwester te beginnen.”

Ken jij, of ben jij ook een talentvol buurtbewonertje? Mail ons dan: redactie@denoordwester.com