Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Eet Mee: nodig je buren uit op Nationale Burendag 

Home »  Geen categorie »  Eet Mee: nodig je buren uit op Nationale Burendag 

Eet Mee: nodig je buren uit op Nationale Burendag 

5 september, 2023

Op 22, 23 en 24 september is het weer zover: Nationale Burendag, een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Onder het motto ‘Eet Mee op Burendag’ zet ook Eet Mee zich in om buurtbewoners samen te brengen.

Met de vrolijke uitnodigingskaart van Eet Mee wordt het eenvoudiger om mensen uit te nodigen voor een lunch, een gezellig theemoment, een drankje met wat lekkers of zelfs een etentje. Of je nu individueel te werk gaat of samen met medeburen, nodig mensen uit die je graag beter wilt leren kennen. Denk aan de nieuwe buren die je nog niet hebt gesproken, de vriendelijke kassamedewerker van de buurtsupermarkt, die ene buurtbewoner die zelden bezoek krijgt, de statushouders of Oekraïners die net in jouw straat zijn komen wonen of de studenten in het huis aan de overkant. 

“Samen eten is een krachtige manier om gemeenschappen te versterken,” zegt Annelies Kastein, directeur en initiatiefnemer van Eet Mee. “Op Burendag willen wij mensen inspireren om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Een hapje en een drankje zijn de ideale ijsbreker als je elkaar nog niet echt kent”

Deelname is eenvoudig: download gratis de uitnodigingskaart via www.eetmee.nl, vul je gegevens in en bezorg de uitnodiging persoonlijk bij je buren, of deel hem via WhatsApp. Voor niet-Nederlandstalige buren is er een Engelstalige versie beschikbaar.

“Eet Mee op Burendag is een kans om de buurt warmer en gastvrijer te maken,” voegt Annelies Kastein toe.

Meer informatie via www.eetmee.nl of 030-2213498